Je wilt dolgraag een website voor jouw onderneming, maar ga je deze zelf maken of kun je dat beter uitbesteden? Dat is de vraag waar veel startende ondernemers mee worstelen. Het klopt dat een website niet altijd goedkoop is, maar als de kwaliteit van jouw bedrijf hierdoor velen malen hoger wordt, dan is het eigenlijk geen vraag meer, toch?

Zelf een website maken

Sommige mensen kiezen er toch liever voor om de website zelf te maken. En dat is een respectabele keus, daar valt niets tegenin te brengen. Wij mensen zijn nu eenmaal zo geprogrammeerd dat we iets graag willen kunnen, en een website bouwen willen we dan ook geprobeerd hebben. Het is vele malen goedkoper dan het uitbesteden hiervan, en geeft je een voldaan gevoel. Dat heb jij toch eens even mooi voor elkaar gekregen!

Als je als startende ondernemer nog niet genoeg budget hebt, dan kan het inderdaad lonen om zelf aan de slag te gaan met de website. Wellicht ben je al helemaal tevreden met hoe jij de website gemaakt hebt, maar je kan er natuurlijk ook nog voor kiezen om het later uit te besteden en voor nu tevreden te zijn met wat je hebt.

Website laten maken

Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf in te schakelen om jouw website te maken. Een professioneel bedrijf weet precies waar zij mee bezig zijn en kunnen ervoor zorgen dat jouw website uniek en aantrekkelijk is voor jouw doelgroep. Het kost wat meer dan het zelf maken van een website, maar dan heb je ook wat. Een klant kan vaak al binnen de eerste twee seconden zien of een website professioneel in elkaar gezet is, en kan op basis hiervan ook gelijk beslissen of hij door wil gaan op deze website of niet.

Daarnaast heb je ook de SEO voor jouw website. Als je zelf een website maakt, dan zul je hier zelf onderzoek naar moeten doen en leren hoe dit allemaal in elkaar zit. Een professioneel is hier heel ervaren in, en weet precies wat er nodig is om een website op de eerste pagina van de zoekmachines te laten weergeven. Ook weet je zeker dat de veiligheid van jouw website en bezoekers in orde is wanneer een expert hieraan gewerkt heeft.

Conclusie

Moet je dus een website laten maken, of is het beter als je dit zelf doet? Wij kunnen die beslissing natuurlijk niet voor jou nemen. Als je graag creatief bezig bent, veel voldoening krijgt uit nieuwe uitdagingen, nieuwe dingen wilt leren of simpelweg het budget nog niet hebt, dan raden wij aan om het vooral zelf te proberen. Wie weet zit er een verborgen website designer in jou! Maar als je geen creatieve geest hebt, onhandig bent met computers, de tijd of zin niet hebt, of simpelweg gewoon een website van hoge kwaliteit wilt hebben waarvan je zeker weet dat alles in orde is, dan kun je dit gedeelte beter uitbesteden.