Een krachtige laptop nodig, maar zit je op een krap budget?

Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder hun laptop. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor op kantoor of andere banen zijn laptops steeds belangrijker aan het worden. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan krijgen?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat bedoelen we met een refurbished laptop?

Met een refurbished laptop bedoelen we een laptop die al eerder gebruikt is, maar wel uitgebreid is gecontroleerd, gereinigd en de nodige reparaties heeft gehad voordat hij weer door wordt verkocht. Dit gebeurt bijvoorbeeld niet bij tweedehands laptops die verkocht worden via bijvoorbeeld Marktplaats.

Bij een tweedehands laptop die je via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Ook de data van de vorige gebruiker is vaak wel gewist, maar nooit volledig verwijderd. Een harde schijf die alleen gewist is kan met speciale software nog worden hersteld, waardoor de data van de vorige gebruiker niet veilig is. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Bij een refurbished laptop aankoop krijg je normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan je verkocht wordt.

Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal redenen om een refurbished laptop te verkiezen boven een nieuwe of tweedehands laptop.

Vergeleken met nieuwkoop laptops zijn refurbished laptops veel goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een reparatieteam!

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Koop je een tweedehands laptop, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat je niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Garantie is een absolute must-have bij het kopen van een complex product als een laptop. Ingewikkelde apparaten als laptops of computers kunnen heel veel, maar daardoor kan er ook ontzettend veel fout gaan in het apparaat. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, sta je dus volledig buitenspel. Als je jouw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kun je rekenen op torenhoge kosten.

Een duurzame keuze

Refurbished laptops zijn daarnaast ook nog eens een milieubewuste keuze. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkom je de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptopbatterij, en zorg je dat het tekort aan computerchips vermindert. Een refurbished laptop kopen zorgt er voor dat er weer één computer minder onnodig wordt gefabriceerd. Hierdoor kun je met je aankoop een positief effect hebben op de groeiende schaarste van laptop onderdelen wereldwijd.

Een refurbished laptop kopen, daar help je niet alleen jezelf mee, maar ook onze wereld!