Het klinkt misschien cliché, maar een eerste indruk kun je maar één keer maken. Net als in het dagelijks leven, geldt dit ook voor jouw website. We oordelen nou eenmaal voor 80% op uiterlijk, al hebben we dit zelf niet eens door. Yup, we zijn soms best streng voor elkaar. Wanneer je een succesvolle website wilt maken, moet je dit niet onderschatten. Want binnen enkele seconden weet een bezoeker of hij blijft, of gaat. Het is dus helemaal niet zo gemakkelijk als het lijkt. Nu denk je misschien, hoe dan? No worries, hier heb je een aantal handige tips!

Verbluf je bezoekerwebsite design
Om iemand te verbluffen, moet je weten wat diegene mooi vindt. Weet je al wat de doelgroep is? Probeer erachter te komen wat zij mooi vinden en speel hier goed op in. Kom niet aanzetten met een strak design, als jongeren je doelgroep zijn. Dan kun je beter gebruik van video’s en gifjes. Keep it interesting.

Kort, maar krachtig
Focus op wat je wilt vertellen. Houd het overzichtelijk, wees duidelijk en schrijf in de stijl van je doelgroep. Vergeet hierbij niet dat het mooi moet zijn, maar ook leesbaar. Niets is zo vervelend als een tekst die niet lekker loopt. Kun je dit in plaats van drie alinea’s ook in twee zinnen vertellen? Doe dat. Onthoud, less is more.

Gebruik beeld
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Geloof het of niet, het is echt zo. Het is heel belangrijk om goed beeldmateriaal te gebruiken. Hierdoor creëer je sfeer en begrijpen mensen sneller wat je wilt zeggen. Let wel op, je kunt niet zomaar elke afbeelding van Google af plukken. Voor sommige moet je namelijk flink geld betalen. Kun je eigen foto’s gebruiken? Dat is het beste.