Cryptocurrency, De nieuwe rage

Het is gek als je er nu nog niet van gehoord hebt, de cryptocurrency. Iedereen heeft het erover en mensen hebben zich er ook al helemaal in verdiept. Weet jij nog eigenlijk niet wat het precies is? Dat is niet erg want het is nog niet te laat. Wat zijn cryptocurrency eigenlijk? Hoe zijn ze de wereld in gekomen? wat kan je ermee doen? Dat zijn vragen die ik voor je ga beantwoorden.

Wat is het? 
Cryptocurrency staat in het Nederlands voor versleuteld geld. Dit is eigenlijk online geld. Bij euro’s krijg je daadwerkelijk briefjes of muntjes. Dit is bij cryptomunt niet het geval. Het staat namelijk allemaal online. Een van de grootste en bekendste munt is de Bitcoin. Deze munt is erg populair. Dit was de eerste gedecentraliseerde munt. Deze munt ontstond in 2009 en was toen nog niet eens 1 dollar waard. Pas in 2011 werd het 1 dollar en uiteindelijk in 2017 was deze munt 20.000 dollar waard. Wat een geluksvogel ben je als je die munt dus al in je bezit had vanaf 2009.

Decentrale munt
Zoals ik net als zei is deze munt een decentrale munt is. Maar wat is dat nou eigenlijk? Bij normaal geld zijn er soort tussenpartijen die het geld weer doorgeven: de banken. Dit is niet het geval bij de cryptocurrency. Er dus geen bank of tussenpersoon die dit geld beheert.

Handelen
Maar waar kan je dit geld nou kopen en verkopen? Dit speelt zich allemaal online af. Je hebt hier wel een wallet voor nodig. Dit is dus jouw online portemonnee. Hier heb jij alle inloggegevens van dus als je deze kwijt raakt kan je niets meer. Zou je liever hulp hebben met al het bovengenoemde? Neem dan even een kijkje bij Julius Krechting.