Ieder jaar vliegen de kerstcommercials je weer om de oren, de ene nog meer cliché dan de andere. Om op te vallen moet je als bedrijf van goeden huize komen, dat weten grote bedrijven zoals H&M en John Lewis maar al te goed. Bekende regisseurs, een sterrencast en een flink budget, alles wordt uit de kast getrokken voor het beste resultaat. Deze bedrijven rekenen af met de clichés en zetten een ijzersterke campagne neer! Met muziek en ontroerende beelden brengen ze het ultieme kerstgevoel in je naar boven. Geniet mee van de beste en mooiste commercials van 2017!

 

H&M

Op 28 november ging de nieuwe kerstcommercial: ‘A Magical Holiday’ van de Zweedse modeketen H&M online. Zoals we van H&M gewend zijn trakteren ze ons ook dit jaar weer op een mooi filmpje met een goede dosis humor. Niemand minder dan Nikki Minaj en Jesse Williams schitteren in deze sprookjesachtige minifilm, die gaat over een meisje dat in een parallel universum komt en kerstmis redt van de kwaadaardige broer van de kerstman.

Natuurlijk is de bijbehorende kerstcollectie ook te zien in de film en die komt op deze manier uitstekend tot zijn recht! Zoals altijd is de kleding comfortabel, stijlvol en vooral betaalbaar. Zo komen we pas echt goed in de kerststemming!

https://www.youtube.com/watch?v=2omJBSQcm5g

 

John Lewis

De naam zal je misschien weinig zeggen maar in het Verenigd Koninkrijk zijn de kerstcommercials van warenhuisketen John Lewis al jaren een begrip! Met hun kerstreclames roepen de nodige emoties op en zijn hartverwarmend. Dit jaar komen ze met een verhaal over een jongetje dat een vriendschap ontwikkeld met zijn ‘onder-het-bed’ monster. De muziek is van de Britse band Elbow, die het nummer ‘Golden Slumbers’ van de Beatles covert. Wat ons betreft is deze ook weer helemaal geslaagd!

 

 

Bijenkorf

De ‘Castle of Dream’ commercial van de Bijenkorf komt uit 2016, maar nog steeds vinden wij dit een absolute topper en ook nog eens van Nederlandse bodem! De makers van dit tekenfilmpje werkten eerder mee aan producties voor Walt Disney, Warner Brothers en Dreamworks. Het gaat over een egeltje dat niet geknuffeld wordt door zijn vriendjes (zielig!), maar door de oplossing van zijn vriend vos kan de egel toch weer meedoen aan de groepsknuffels. Helaas lijkt het erop dat er dit jaar geen speciale kerstreclame komt van de Bijenkorf 🙁