Het zat er al in natuurlijk. Na Amazon met de Echo en Google met Google Home komt nu ook Apple met een ‘hub speaker’. Hiermee kan je natuurlijk muziek afspelen, maar de speaker werkt ook met spraakcommando’s via Siri. Hoe vet is dat?

artist impression van de HomePod
De speaker is iets kleiner dan 20 cm en is beschikbaar in de welbekende Apple-kleuren wit en space grey. De HomePod beschikt over een touch-display, waar je ook de bekende Siri-geluidsbalk in kan zien, als Siri geactiveerd is. In vergelijking met zijn concurrenten ziet deze speaker er wel wat lomper uit, maar je weet met Apple altijd zeker dat er goed over het design is nagedacht.

Focus op geluidskwaliteit

Het ‘smart’ gedeelte is voor de verandering namelijk eens niet waar Apple zich op focust. Apple zegt zich met de HomePod vooral te focussen op geluidskwaliteit. Er zit een 10 centimeter grote subwoofer in en maar liefst 7 tweeters, allemaal met hun eigen versterker. Alles wordt aangedreven door een A8 chip, dezelfde processor die de iPhone 6 en de iPad mini 4 aandrijft.

De A8 chip heeft echter meer te doen dan alleen de versterker aandrijven. Het stuurt ook de ‘spatial awareness technology’. Dat wil zeggen dat de HomePod weet in wat voor ruimte het is geplaatst. Staat er bijvoorbeeld veel meubilair in een kamer, dan past hij het volume daarop aan, zodat je altijd een ideale luisterervaring hebt.

Siri en Apple Music

Uiteraard is de pod ook te verbinden met Apple Music. Zo kan je met een stemcommando ongeveer elk bestaand nummer laten afspelen, maar bijvoorbeeld ook vragen wie er precies drumt op dat ene nummer, of wanneer het nummer precies is opgenomen.

Natuurlijk kan je Siri ook gebruiken voor al het andere wat je op je telefoon ook gewend bent. Vragen stellen, iets in je agenda zetten, iemand bellen et cetera. Je kan al je Apple-vriendelijk producten koppelen, zodat je HomePod een hub wordt voor je hele smart home.

Prijs

Maar rechtvaardigt dit de prijs van 319 dollar? Je hebt al een Google Home voor 129 dollar en een Amazon Echo kost je maar 90 dollar. De keuze is aan jou!