Steeds meer ondernemers maken de overstap naar werken in de cloud. Zeker de techwereld loopt hierin voorop, en er zijn eigenlijk maar weinig bedrijven of start-ups die alles nog op papier bijhouden of lokaal opslaan.

Niet zo gek natuurlijk, aangezien je zo een enorm risico ontneemt dat je bestanden verliest als gevolg van schade aan je computer of diefstal.

Daarnaast hebben cloud services als voordeel dat je direct bestanden met collega’s of teamleden kunt delen. Dit is uiteraard zeer prettig voor teams die gezamenlijk in dezelfde files werken. Denk bijvoorbeeld aan codeurs die aan een website bouwen en daarbij direct uit hetzelfde bestand werken.

Maar welke cloudservice is de beste voor zakelijk gebruik? Wanneer we kijken naar diverse cloud providers zien we dat Dropbox voor veel bedrijven de onbetwiste nummer één is. Dropbox biedt een aantal diensten aan die voor startende en ervaren ondernemingen van grote waarde zijn in de vorm van hun Dropbox Business pakket.

Wat zijn de voordelen van Dropbox Business?

Opslag. Heel veel opslag.
Bij een Dropbox Business account krijg je minimaal 2TB (twee terabyte) opslag voor je bestanden. Is dit niet genoeg voor je, dan kun je ook kiezen voor Business Advanced waarbij je zelfs onbeperkte ruimte op de server krijgt. Op deze manier kun je des gedag zeggen tegen externe harde schijven kopen.

File Recovery
Ook een functie die veel ondernemers gebruiken is de file recovery die Dropbox hanteert. Zo worden met een Business account al je bestanden namelijk tot wel 120 onthouden. Wil je dus een versie ophalen van een aantal weken of zelfs maanden terug? Geen probleem.

Beperkte toegang voor teamleden
Je wilt uiteraard niet dat ieder teamlid onbeperkte toegang heeft tot alle gegevens in je zakelijke Dropbox account. Daarom kun je per individueel lid instellen tot welke mappen hij of zij toegang heeft. Ideaal voor grote teams met uiteenlopende hiërarchieën.

Waar kun je Dropbox Business aanschaffen in Nederland? Dit kan via de officiële site van Dropbox of via een prefered Dropbox reseller. Voordeel is dat je via de laatste optie vaak een mooie korting krijgt. Zo kun je in Nederland en België al snel dertig euro besparen bij de aanschaf van Dropbox Business.